Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 展示空间 > 朱海博作品

     BMW宝马领创4S体验中心

    20558 2021-02-08T13:10:41 19 [精品]
    设计师: 朱海博
    作品类别:展示空间
     BMW宝马领创4S体验中心说明:

    螺旋式上升是对事物发展过程中必然出现的表现形态,这就是一切事物现象革新升级规律的基本形状——螺旋形。

    Upward spiral is the inevitable form of expression in the process of the development of things, which is the basic shape of the law of innovation and upgrading of all things.

    素来以个性化和纯粹驾驶乐趣著称的BMW宝马展厅在长沙望城区完成了领创4S体验中心的革新设计并完美落地。受森那美Sime Darby及BMW宝马中国的委托,ARCHIHOPE朱海博建筑事务所将原有的老建筑翻新改造,打破以往传统客户动线模式,在6000平方米的建筑中把展厅、咖啡厅、书吧、手办、餐厅、零售店、儿童游乐区、办公、车库、修维车间等融为一体,打造了一个领创前沿概念的大型宝马新零售体验中心。

    Known for its personalized and pure driving pleasure, the BMW Exhibition Hall has completed the innovative design and perfect landing of the Ling Chuang 4S experience Center in Wangcheng District, Changsha. Entrusted by Sime Darby & BMW, ARCHIHOPE Ltd. renovated the old buildings, broke the traditional customer moving line mode, and integrated the exhibition hall, coffee shop, book bar, restaurant, retail shop, children's playground, office, garage, repair workshop and so on in the 6000-square-meter building, which created a large BMW new retail experiencing center that was a leading creation with advanced concept.

    解决问题对于任何一个项目而言都是ARCHIHOPE朱海博建筑事务所的核心任务,这个项目也不例外。素来以纯粹的驾驶乐趣为造车导向的BMW宝马也遇到了混动新能源智能汽车及新零售体验时代的机遇,于是领创店的概念从厂家中国总部孕育而出。

    Solving problems is the core task of ARCHIHOPE Ltd. for any project, and the project is no exception. BMW, which has always been guided by pure driving pleasure, has also encountered opportunities in the new energy intelligent vehicle and new retail experience era, and thus the concept of a leading store emerged from the manufacturer's headquarter in China.

    基于标准超越标准达到最好的效果:设计过程中BMW对于品牌展示的指引和标准很多,有启示但对设计方而言也存在诸多限制,尤其原建筑在结构和采光问题条件受限的前提下,朱海博认为设计的重点在于如何让BMW在当下群雄逐鹿的豪华品牌车市中突围,好比螺旋式上升循环往复的变化的发展过程,必须要不断突破传统观念才能真正意义承载BMW宝马领创前沿这个概念的重托。

    Basing on the standard and exceeding the standard to achieve the best effect. in the design process, BMW has a lot of guidelines and standards for brand display, which provided both enlightenment and many limitations for the designers, especially in the premise of limited condition in structure and lighting of the original building. Hihope Zhu believes that the focus of the design is how to make BMW break through the market of luxury brand cars. Just like the spiral development process, it is only by constantly breaking through the traditional concept that the design can live up to the great concept that BMW stays at the top in the car market.

    如何激活上层的活力向来是一个难题,ARCHIHOPE朱海博希望摆脱原有空间格局来思考建筑更多的可能性,在尊重历史的同时实现新与旧之间的平衡与衔接。改造的核心策略不仅扩大了原有屋顶的采光井,还大胆欲求让整个采光井实现营销主动线功能。

    As how to activate the vitality of the upper layer has always been a difficult problem, Hihope Zhu in ARCHIHOPE hoped to get rid of the original spatial pattern to think about more possibilities of architecture while respecting history and realizing the balance and connection between the new and the old building. The core strategy of the transformation included expanding the lighting well on the original roof and a bold design to make the whole lighting well to realize its function as the main marketing circulation.

    当顾客一迈进舒展的挑空空间入口后,映入眼帘的就是中央跨度长达7米的漩涡式旋转梯与双层空间合纵连横,与迎宾的圆形吧台交相辉映。旋转梯直达屋顶,设置的空间轴线和视觉效果不约而同地营造了纵向的空间延伸感,并将人们的视线引向了天空和阳光射来的方向,以空间的精神力量给人以通往“上空”的无限遐想。

    So when the customers enter the open space entrance, what comes into view is the whirlpool rotating ladder with a central span of up to 7 meters and a double-layer space, reflecting each other with the welcome round bar. The rotating ladder goes straight to the roof, and the space axis and visual effect create a longitudinal sense of space extension, that lead people's sight to the direction of the sky and the sun. The spiritual power of space gives people an infinite reverie to the sky.

    于是最后形成了凝聚、分散、引导人流的连廊、扶梯,连通着不同楼层,产生了空间上的“合纵”与“连横”关系。

    Finally, the corridor and escalator that condense, disperse and guide the flow of people are formed, which connects different floors and produces the relationship between "vertical" and "horizontal" in space.

    从建筑、幕墙、结构和室内,到家具软装、多媒体系统,ARCHIHOPE朱海博的设计实践渗透于项目领域的各个方面。在立面设计上,二层跟一层接壤的立面墙体都被拆除,做室内幕墙(钣喷大修和客户餐厅),整个中庭空间从地面到天顶没有多余遮挡物,让这个有着七米五高的中庭呈现犹如礼堂般的通透感和空间感,所有汽车系列一一呈现在客户眼前。

    From architecture, curtain wall, structure and interior, to home furnishing, soft decoration, multimedia system, Hihope Zhu's design practice permeates all aspects of the project field. In facade design, the facade walls between the second floor and the first floor were removed and built indoor curtain walls instead (sheet spray shop, overhaul shop and customer restaurant). The entire atrium space from the ground to the ceiling has no redundant shelters, so that the atrium with a height of 7.5 meters shows an sense of transparency and space like an auditorium and cars of all series are presented in front of customers.

    顾客无不被螺旋式上升空间打动。“螺旋式上升”的概念始于哲学命题,也是事物发展过程中现实必然出现的表现形态,它表明事物从简单到复杂、从最初到未来的发展不是直线式的,而是近似于一串螺旋的曲线,即由自身出发,仿佛又回到自身,并得到丰富和提高的辩证过程。相信通过螺旋式上升的合纵连横空间感染力,让BMW宝马的忠实拥护者们感受到BMW文化传承中现在与未来的领创精神。

    Customers were all moved by the spiral upward space. The concept of " upward spiral" comes from a philosophical proposition, and is the inevitable form of expression in the process of the development of things. It shows that the development of things from simple to complex, from the beginning to the end is not linear, but similar to a series of spiral curves that started from itself, and seemingly returns to where it began. In reality, it grows more abundant and gets promoted in the period. It is believed that through the vertical and horizontal space appeal brought by the upward spiral, BMW's loyal supporters will feel the spirit of innovation in the BMW cultural inheritance from present to the future.

    项目信息:

    项目名称:BMW宝马长沙悦之宝4S领创店

    项目地址:中国,湖南,长沙,望城区

    项目面积:6600平方米

    建筑事务所:ARCHIHOPE朱海博建筑设计事务所(UK & SZ)

    室内设计:SIAD故事空间设计(深圳)有限公司

    主创团队:朱海博、方洁、许畅、陶洁、林桂城、何梦君、曹幸惠 等

    深化团队:李江华(结构)、周志贵(幕墙)、刘坤(电气)、刘金亮(给排水)、周英佳(暖通)、SIAD(照明)

    施工单位:三森建设

    摄影师:肖恩

    业主团队:森那美Sime Darby & 宝马中国设计团队

     

    Project Information:

    Project Name: BMW Changsha Yue Zhi Bao 4S Store

    Project Location: Wangcheng District, Changsha, Hunan, China

    Project Area: 6600 square metres

    Architectural Firm: ARCHIHOPE Ltd. (UK &SZ)

    Interior Designer: SIAD Story Space Design (Shenzhen) Co., Ltd.

    Main Design Team: Hihope Zhu Fang Jie, Xu Chang, Tao Jie, Lin Guicheng, He Mengjun, Cao Xinghui, etc

    Deepening Design team:

    Structure: Li Jianghua

    Curtain Wall: Zhou Zhigui

    Electrical Engineering: Liu Kun

    Water Supply& Sewage Engineering: Liu Jinliang

    HVAC System: Zhou Yingjia

    Lighting: SIAD

    Construction Unit: Sansen Construction

    Photographer: Sean

    Owner Team: Sime Darby & BMW China Design Team

    建筑外观

    建筑外观

    俯瞰

    俯瞰

    正门

    正门

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 朱海博
  • 广东-深圳
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>