Menu
当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 展示空间 > 汇格设计作品

深圳远洋滨海大厦展示中心

3045 2021-01-05T14:55:55 19
设计师: 汇格设计
作品类别:展示空间
深圳远洋滨海大厦展示中心说明:

室內空間,雖然它悄無聲息,在承載著人的活動與夢想後,它被賦予了能量,形成自己獨特的氣場,人與空間相互補充、彼此鼓舞。本項目,我們提出了把“生命力”和“未来概念”作为其功能設計的参考和交汇点进行设计。接待區以環形飄帶造型打造,展現飄揚而起的動態,以包容、溫潤的方式接納著每一位來訪者,傳遞著遠洋集團生生不息、雋永深長的含義。墻面嵌入大塊的植物綠墻,承載蓬勃生機的迸發力。這個想法反映了我們發自內心的需要:重新獲得使公共空間更生態的可能。它表達了我們作為設計師的責任,新時代的生產與活動,不能再忽略發展對生態的破壞而進行。在空间色彩方面,将整个空间调整为统一的颜色,模糊时间和空间的界限,定义空间的延伸感。在辦公空間走動時,墻壁被弧形拱門分割,形成秩序感,並圍繞一個向內看的區域通過拱形的空間開口形成視覺滲透。太空艙內的艙門造型,秉承高科技企業的時代感,起到過渡的作用,配合柔光燈帶,賦予空間呼吸感,具有讓人在精神上獲取飽滿力量的能力。工作台模擬植物根莖向上生長之勢,由地面拔地而起,形成特色的工作面,连接起用戶對健康、休閒、社交、舒適的四大述求。未來,我們的設計也將圍繞建設互聯網+創新示範辦公展開。

 

Shenzhen is an energetic city, and Qianhai is the most powerful one. The vigour affects the people, the culture and the environment, it is so-called “life-force”. For designer, interior space is the same. When people bring their noise and dream, the space, then has energy which leads to form its special characterists. Dynamic life and static space complementary and encourage each other, base on the idea, We state a complete office solution that will make the ‘life-force and future’ as a reference and meeting point in its function. 

The office reception area is created in the shape of a circular ribbon waving in the breeze and receives every visitor in an inclusive way. It conveys the profound meaning of SINO-OCEAN group. Backdrop is embedded with green plants, bearing the bursting force of vigor and vitality. This idea reflects our heartfelt need to regain the possibility of making the public space more natural. It reflects the duty we feel, as designer, to no longer ignore the ecological damage caused by development. Under the characteristics of both function and sustainability, ecological elements should not only be a garden scence, but also should be seen indoor, and gradually, become a part of architecture or space in the future.With regard to the color of space, the whole space are adjusted as a unified color to blur the boundaries between time and space and define the sense of extension for the space.

While walking around the office space, the wall was divided by arc-shaped archway, to form a sense of order and encircle an inward-looking area. All of the activities are conducted around the area. Each wall embedded with a different layer of space behind the space. Through the arched space opening to form a visual penetration. Various spaces intersected and connected, as you were in a space capsule. The model of the cabin door in the space capsule is quoted here. It inherits the sense of the times of high-tech enterprises and plays a transitional role. With the soft light belt, the space seems to breathe, makes people gain strength in spirit. The working form breaks the traditional grid interval, which makes innovative changes to the layout. The seats are not arranged closely, in fact, the scope of personal use is expanded as much as possible. Among them, the workbench simulates growing plant’s root, builds among the ground, connecting the four demands of users for health, leisure, social contact and comfort.

We use the open office space to reshape the traditional daily work: open area for centralized discussion, enclosed space to create chance and rapid cooperation, desktop for personal free creation and deep thinking, further more,accurately grasp the balance between the rigid needs of efficient office and daily psychological sense. Design, nowadays, concerning the exploitation , constrction, use and supervision of the internet and to build a new type of office space for the concept of a model highlights the international office space and the new benchmark, this is also what we are doing.

相关设计案例
免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963
本文作品源自:
  • 汇格设计
  • 广东-深圳
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>