Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 办公空间 > 贾凡作品
    大横琴BEEPLUS珠海ICC空间
    6438 2020-06-30T13:11:00 10 [佳作]
    设计师: 贾凡
    作品类别:办公空间
    大横琴BEEPLUS珠海ICC空间说明:

    “大横琴&BEEPLUS”空间所在地是一个被高度重视的开放经济特区——珠海市横琴新区。见证澳门回归20周年,横琴新区辐射珠海、跨境澳门、连接粤港澳大湾区,在时代变迁的聚光灯下,这里势必成为一颗最具发展潜力的明珠。

    The location of the DAHENGQIN&BEEPLUS ICC Space is a highly open special economic zone,Hengqin New District of Zhuhai City which witness the 20th anniversary of Macao's return, and connecting Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area.

    “大横琴&BEEPLUS”空间位于横琴的核心地段——横琴国际商务中心8-9层,空间面积高达5000㎡。为了让这块繁盛之地的设计代表一个新时代的审美与品味,BEEPLUS设计院潜心挖掘地脉与城市的渊源,用感官的概念将未来式的商务办公体验与国际化的艺术文化生活方式相结合,用美式沉稳的设计元素搭配智能化的现代办公科技,打造一个极具颠覆精神的高端办公空间,设想与成就横琴未来融合发展的无限可能。

    DAHENGQIN&BEEPLUS ICC Space is located on the 8-9th floor of Hengqin International Business Center, the core area of Hengqin. The space area is up to 5000㎡. It proposes the concept of sense to combine the futuristic business office experience with the international art and cultural lifestyle by using American-style calm design elements and intelligent modern office technology to create a highly subversive high-end office space.

    8楼的电梯间打开,一个极具开阔视野的社交Lobby给你带来强烈的视觉冲击,360°全透明联排玻璃落地窗无限延伸放大了你的视线,而窗外一江之隔的对岸,便是澳门路氹金光大道的繁华城市景象。

    The elevator room on the 8th floor opens. A social Lobby with a very wide view brings you a strong visual impact. The 360 ° fully transparent row glass floor-to-ceiling windows extend your sight indefinitely. It is the prosperous city scene of Cotai Strip in Macau.

    在空间中游览,水曲柳木饰面巧妙地刻画出功能区划分的形态,从美式壁炉元素的沙发休闲区,到高低分阶的路演台,亦或是茶饮区、自助式饮品长廊,木质主题让空间呈现出自然肌理的亲和愉悦。深蓝色烤漆面与色块量体相搭配,加上金色不锈钢框条的点缀,挑逗了视觉感官的铺陈,典雅大气中提升精致感。而红、黄、蓝、灰的沙发椅凳摆放,则形成与墙面的趣味对话,感受空间沉稳分量感的同时,建构成一幅深浅皆有戏的框景。

    Touring in the space, the ash wood veneer cleverly depicts the shape of the functional area division, from the sofa lounge area with American fireplace elements, to the road show stage with high and low levels, or the cafe and self-service drink lounge. The wooden theme allows the space to present the natural texture of the friendly and pleasant. The dark blue painted surface is matched with the color block, and the golden stainless steel frame strips which enhances the sense of refinement in the elegant atmosphere..

    整个空间最大的亮点,便是大胆尝试了连接两层垂直空间的旋转楼梯,演奏一支办公空间里的华丽圆舞曲。为避免厚重和压抑感,兼具功能性和装饰性,设计师采用镂空的手法,与Lobby主色调一致的同时,打造斐波那契数列一般规整的曲线美。

    The biggest highlight of the whole space is the bold attempt to connect the two-story vertical space spiral staircase, playing a gorgeous round dance in the office space. In order to avoid the sense of heavyness and depression, and combine functionality and decoration, the designer uses a hollowing out method, which is consistent with the main color of Lobby, while creating a generally regular and curvaceous Fibonacci sequence.

    告别千篇一律的“格子间”,进入办公区域,每一间办公室用大面积的全透明落地窗代替传统门窗,最大限度将光线与横琴新区的繁荣景观引进室内,减轻视觉负担。办公室之间也有意使用通透的玻璃打破传统空间的界面,淡化前后主次关系,从而打通一个更广阔的空间。办公桌椅全部采用智能可升降桌椅,用最符合人体工程学的设计去缓解长时间伏案工作的压力。

    Say goodbye to stereotyped "lattice rooms", when you are entering the office area, you will find that each office uses large-area fully transparent floor-to-ceiling windows instead of traditional doors and windows to maximize the introduction of light and the prosperous landscape of Hengqin New District into the room to reduce the visual burden. Offices also intentionally use transparent glass to break the interface of the traditional space, dilute the primary and secondary relationship between the colleagues. All the desks and chairs adopt intelligent adjust tables and chairs, and use the most ergonomic design to relieve the pressure of long hours of desk work.

    为真正做到“BRING LIFE INTO WORK”,设计师在“大横琴&BEEPLUS”空间设置了更多类别的“办公场景+ X元素”,双层的Pantry Plus采用现代感的直角楼梯以区分8楼厨房、9楼茶水间的功能,大量木质和顶部的光线切割,给人居家厨房的切身之意,在办公空间也能享受休闲的味觉时光。

    In order to truly achieve "BRING LIFE INTO WORK", the designer set up more categories of "office scene + X elements" in the DAHENGQIN&BEEPLUS ICC Space. The double-layer Pantry Plus uses a modern right-angled staircase to distinguish the 8th floor The functions of the kitchen and the pantry on the 9th floor, bringing you the home kitchen experience in the office space.

    为缓解工作疲惫,四个不同主题的调香冥想室给你闲暇时刻的放松,或是去到环形玻璃的网红睡眠午休舱小憩,而雾化玻璃的技术给你绝对的私密保留。在9楼Pantry Plus的拐角,有一个不大不小的角落,设计师则把此处充分利用,改造成一个阳光正好的小书吧,给需要安静阅读、沉思放空的人一片宁静的温柔。

    To alleviate work fatigue, four different themed aromatherapy meditation rooms give you relaxation at leisure, or go to the ring glass net red sleep lunch break, and the technology of atomizing glass gives you absolute privacy. At the corner of Pantry Plus on the 9th floor, there is a corner being transformed into a small book bar with good sunlight.

    即便已经到了5000㎡的体量,将多余空间最大化利用依然是“大横琴&BEEPLUS”空间最大的特色。在整个建筑的核心筒区域,有一条狭长环绕的消防通道,设计师创造性的将这里打造成环形画廊,展出一列排开的抽象画作,让这个无人问津的区域顿时变成熠熠生辉的文化聚集地。

    In the core tube area of the whole building, there is a narrow and long fire channel, the designer creatively turned it into a circular gallery, displaying a row of abstract paintings.

    而办公室之间的隔段柱子,是一个不雅观且不好利用的角落。设计师则将其改造成类似美术馆橱窗一样的展区,在空间多处陈列了艺术画作,打破设计与空间的对立感,让你在空间游览的时候,还能停下脚步去观察、赏析,或与人交谈,激发无限灵感。

     

    The pillar between the offices is an unsightly and unusable corner. The designer transformed it into an exhibition area similar to the gallery window, displaying art paintings in many places in the space, breaking the opposition between design and space, allowing you to stop and enjoy while visiting the space and inspire more inspiration.

    社交lobby

    社交lobby

    休闲沙发

    休闲沙发

    自助式饮品长廊

    自助式饮品长廊

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 贾凡
  • 广东-深圳
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>