Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 办公空间 > 刘建辉作品
    矩阵纵横--重庆万科地产办公室--获2011CIID室内设计大奖办公类别银奖
    17233 2015-01-20 10:52:25 11 [精品]
    设计师: 刘建辉 ( 深圳市矩阵室内装饰设计有限公司 )
    作品类别:办公空间
    矩阵纵横--重庆万科地产办公室--获2011CIID室内设计大奖办公类别银奖说明:
    项目概况:
    Project Introduction
    项目性质:办公室
    Project Contents: Office Space
    设计面积:2000平方
    Design Area: 2000 square meters
    硬装造价:1800元/平方
    Hardware Decoration Cost: RMB1800/sqm
    软装造价:1000元/平方
    Soft Decoration Cost: RMB1000/sqm
    主要材料:铝型材,古木纹大理石,黑铁(氟碳漆面)麦秸板,软木,竹饰面,
    Main Materials: Ancient wood marble, aluminum, iron ( fluorocarbon paint) straw board, cork, bamboo veneer,
    设计时间:2010年04月
    Time of Design: Apr. 2010
    竣工时间:2010年12月
    Completion Time: December 2010
    设计说明:办公楼的设计和业主息息相关,本案业主为万科地产(重庆)有限公司,
    因此也秉承万科一贯倡导的企业文化为指导思想,在项目之初的沟通中,环保节能、
    无污染、舒适、建筑感等等的关键词是我们做设计的出发点,在选材和施工工艺上尽
    量选一些可再生及环保的一些材料作为主材,比如麦秸板、软木、竹饰面都为速成材
    料,主背景墙的材料为废旧的铝型材门窗和工业铝型材的断面,既节省了材料的造价
    也做出了意想不到的视觉效果。
    在和专业度极高业主的反复“碰撞”之下产生了许多的“火花”亮点:主背景
    墙,既能反映地产的行业性质又和重庆本土地貌结合在一起,现在已然成为了整个办
    公楼乃至整个重庆万科标志性符号;一层中心阶梯式的员工休闲区,也可以称之为多
    功能区域,集阅读、开会、培训、休闲、脑力激荡室等功能于一体,是工作之余最好
    的休息场所,一致得到业主的认可;二层的中心远程视频会议室,是一个建筑构架感
    十足的空间,设计之初理念来自于“方舟”概念,由于层高的允许我们将底部架空起
    来,在这样的形式感会议室里开会讨论,是件非常愉快的事情,也成为整个办公楼使
    用率最高的会议室。
     
    The design is closely related to the building's owner. This case belongs to
    Vanke Real Estate (Chongqing) Co., Ltd., so it adheres to Vanke's corporate
    culture which has always been advocated. At the beginning of the project,
    environment protection, energy saving, pollution-free, comfort, and building
    features are the key words of the starting point in our design. Therefore, in the
    selection of materials and construction process, we use a number of renewable
    and environmentally friendly materials, such as wheat-straw particleboard, cork,
    bamboo surface. While the main backdrop wall adopts the used windows and
    doors aluminium shaped materials and industrial aluminium sections, which not
    only saves the cost of materials, but also achieves an unexpected visual effects.
    After the repeated "collisions" with the owner who is very professional in design,
    we finally a lot of bright spots for this case, for example, the main backdrop wall
    shows the nature of the real estate and the local topography in Chongqing. Now
    this wall has become an iconic symbol of the building or even Vanke (Chongqing).
    The terraced staff recreation area, located in the center of the first floor, is known
    as a multi-zone with the function of reading room, meeting room, training room,
    leisure room, and brainstorming room, and is also the best place to rest. The owner
    speaks highly of it. The remote video conference room in the second floor is a
    space full of the sense of construction frame. Its design concept comes from the
    "Ark" concept, since the leaders allow us to do the design overhead the bottom. It
    is a very pleasant thing to discuss in such a conference room, so the room has the
    highest utilization rate in the entire building
    矩阵纵横刘建辉作品--主背景墙

    矩阵纵横刘建辉作品--主背景墙

    矩阵纵横刘建辉作品--外观夜景

    矩阵纵横刘建辉作品--外观夜景

    矩阵纵横刘建辉作品--天台景观

    矩阵纵横刘建辉作品--天台景观

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:4000-168-963 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 刘建辉 ( 深圳市矩阵室内装饰设计有限公司 )
  • 广东-深圳
  • 075583222578
  • 点击这里给我发消息
  • 专长:

    喜欢这个风格? 找TA设计: 委托设计

    相关设计作品

    更多>>

    材料品牌推荐